Sønderjyske udligner i finaleserien

Sønderjyske vinder en intens fjerde DM-finalekamp med 3-1 over Frederikshavn og udligner til samlet 2-2.

DM-finaleserien i ishockey fortsætter med at være en tæt og jævnbyrdig affære, efter at Sønderjyske søndag vandt 3-1 hjemme over Frederikshavn White Hawks og udlignede til 2-2 i bedst-af-syv-serien.

Poleret ishockey var der ikke meget af, men underholdningen fejlede ikke noget i en totalt udsolgt SE Arena i Vojens med 5000 tilskuere på lægterne.

Temperamenterne kom i den grad i kog, og dommerkvartetten var af samme grund flittig til at sende spillerne i straffeboksen.

Frederikshavn kom bedst fra start med et føringsmål scoret af hattrickhelten fra tredje finalekamp, Stephane Goulet.

Sønderjyske modstod kort efter en fem-mod-tre-situation, som Patrick Asselin endda fik vendt til hjemmeholdets fordel, da han udlignede til 1-1 med en mand i undertal.

Efter en målløs anden periode bragte Steffen Frank sønderjyderne i vinderposition med sit mål til 2-1.

Samme Frank sørgede for ekstra dramatik, da han skøjtede hen for at håne en liggende modstander og straks blev sendt en tur i plexiglasset af gæsternes Phil Paquet, der fik en badebillet for det overfald og blev udelukket fra resten af kampen.

De fem minutters overtal kunne Sønderjyske dog ikke udnytte. Først da Frederikshavn tog målmand Bryan Hogan ud til allersidst for at fremtvinge en udligning, lykkedes det for Jordan Owens at lukke kampen for sønderjyderne.

Serien fortsætter torsdag med femte finalekamp, der spilles i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn.