Foto: TV2/Nord

Søren Pind undskylder terror kommentar

Integrationsministeren undskylder Facebook-kommentar, hvor terror og miljødemonstranter nævnes sammen.

Modstanderne af rydningen i Østerild Klitplantage får den undskyldning af integrationsminister Søren Pind (V), som Landsforeningen for Bedre Miljø har forlangt. Det skriver jp.dk.

Miljøforeningen er oprevet over, at Søren Pind på Facebook har nævnt protesterne mod rydningen i Østerild i forbindelse med massemordet i Norge i fredags.

- Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge, skrev Pind på Facebook.

Tidligere har ministeren ikke villet kommentere, at blandt andre den norske avis VG kaldte ham provokerende.

I en kommentar til jp.dk siger Pind dog, at det er "direkte vrøvl", at han med citatet har sammenlignet de civile aktivister i træerne i Østerild med den norske terrorist og drabsmand Anders Behring Breivik.

- Jeg bruger det alene som et eksempel på folk, der tager sig selv til rette. Men selvfølgelig er der da en enorm forskel på de to ting. Og derfor er jeg utrolig ked af, at nogen mener, at jeg har foretaget den sammenligning, siger Søren Pind til jp.dk.

/ritzau/