LIGE NU:

Søværnets mangler is-observatører.

Søværnets Operative Kommando mangler omkring 40 is-meldere, til at holde øje med farvandene omkring os, og melde ind hvis de ser is.

Når der er is i farvandene skal is-observatørerne dagligt sende meldinger ind, om isens koncentration, tykkelse, udseende og eventuelle problemer for skibsfarten. Lige nu mangler søværnet is-meldere omkring Thisted og Hirtshals.

-Folk med en maritimt baggrund er selvfølgeligt at foretrække, men alle der bor kystnært kan i princippet bruges, hvis de bor et af de steder hvor vi mangler is meldere, siger orlovskaptajn, Kim Møller Petersen, Søværnets Operative kommando til TV2Nord.

Selv om vi skal tilbage til 1996 for at finde en rigtig isvinter, fastholder SOK at i is-melde-beredskabet et vigtigt.

-Der kommer altid lidt is. Selv om vintrene kan være nok så milde, så har der altid været lidt is at melde, så de har aldrig været helt arbejdsløse, forsætter orlovskaptajn, Kim Møller Petersen.

Is-melde tjansen udløser et årligt honorar på 500,-. Selv om det ikke er meget, så er det dog en forbedring i forhold til tidligere.

-Tidligere var honoraret 100,-, og så fik man 7 kroner pr. melding hvis der var is, slutter orlovskaptajn, Kim Møller Petersen.

Is-tykkelses-entusiaster kan henvende sig til Overvågnings- og Beredskabsafdelingen sig hos Søværnets Operative Kommando på adressen: Søværnets Operative Kommando - Postboks 1483 - 8220 Brabrand.