Rebild Kommune er den kommune i Nordjylland, der kan se frem til den største procentvise fremgang. Her et billede fra Opera i Rebild.

Spår om fremtiden: Så mange flytter til og fra din kommune

Danmarks Statistik har set frem mod 2045 i en ny befolkningsfremskrivning. Fire nordjyske kommuner vil få flere indbyggere.

Rebild og Aalborg er de to nordjyske kommuner, der procentvis kommer til at vokse mest frem til år 2045. Sådan lyder forudsigelsen fra Danmarks Statistik, der i en ny befolkningsfremskrivning spår om indbyggertallene i alle landets kommuner.

Se oversigten nederst i artiklen.

I Rebild Kommune er der lige nu 30.113 indbyggere. I 2045 vil der ifølge fremskrivningen være 34.218 indbyggere. Det er en stigning på knap 14 procent.

- Det kan vi kun være tilfredse med. Når vi spørger folk, hvorfor de flytter hertil, peger de på den friske luft, trygheden og at man er relativt tæt på Aalborg, siger borgmester Leon Sebbelin fra Radikale Venstre til TV2 Nord.

I Rebild Kommune er det især Støvring, der gennem de seneste år har trukket nye beboere til.

Størst fald på Læsø

Den kommune, der har udsigt til det største procentvise fald, er Læsø Kommune, som står til at miste 211 indbyggere frem mod 2045. Da der kun bor 1786 personer på Læsø, betyder det et fald på knap 12 procent.

- Vi gør, hvad vi kan, for at promovere Læsø. Vi har kæmpet med at vende udviklingen længe, siger borgmester Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti.

På Læsø har man blandt andet ansat en tilflytterkonsulent, som for eksempel hjælper folk, der er interesserede i at flytte til øen, med at få afklaret den tvivl og de spørgsmål, de måtte have.

Tilflytningskonsulent Stina Andersen bruger ofte Læsø færgen, når hun skal i kontakte med potentielle nye tilflyttere til øen. Foto: Jesper Christiansen

- Der er kommet flere yngre mennesker til Læsø, og dem vil vi rigtig gerne have. Vi frygter at blive nogle gamle tudser herovre, siger Karsten Nielsen.

Indsatsen fortsætter

Med udsigten til flere udligningskroner i 2021 vil man i Læsø Kommune især arbejde på at gøre ældreplejen mere effektiv.

- Det er svært at være en lille enhed og kunne komme hele vejen rundt i service. Vi skal se på, hvad vi kan gøre mere smart, siger Karsten Nielsen.

Læs også Læsø har store ambitioner: Vi vil have 200 nye tilflyttere

Selvom man i Rebild altså har lysere fremtidsudsigter end Læsø, når det gælder indbyggertallet, er indsatsen for at få tilflyttere her langt fra slut.

- Vi skal hele tiden arbejde med det, og personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi bliver endnu bedre til at skabe et varieret boligudbud, siger borgmester Leon Sebbelin.