Foto: Spar Nord

Spar Nord afventer fusionsplaner: De andre har bolden

Spar Nord kan stadig blokere fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank.

Det som en overraskelse for Spar Nord Bank, da de fredag morgen vågnede op og kunne læse om Nørresundby Bank og Nordjyske Banks fusionsplaner.

De to lokalbanker blev tvunget til at offentliggøre planerne om deres fusion 14 dage før tid, fordi en medarbejder i Nordjyske Bank havde fået stjålet et referat fra et møde om fusionen.

Administrerende direktør i Spar Nord Bank, Lasse Nyby, sagde efterfølgende til TV2/Nord, at fordi banken ejer over en tredjedel af aktiekapitalen i Nørresundby Bank, har man mulighed for at blokere fusionen.

Mandag formiddag har Spar Nord Bank endnu ikke hørt fra de to banker.

- Det må være dem, der har bolden. Det er ikke en proces, som vi styrer. Vi kender stadig ikke de økonomiske data for fusionen, så vi kan ikke tage stilling til det endnu, siger Leif Lind Simonsen, pressechef i Spar Nord Bank, til TV2/Nord.

Men Spar Nord Bank skal ifølge Hans Jørgen Kaptain, bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, ikke forvente at høre noget om fusionsplanerne før i næste uge.

- Vi er fuld gang med at se på detaljerne for fusionen. Det skal vi gøre i løbet af denne uge, så jeg regner med, det er færdigt i starten af næste uge, siger bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, Hans Jørgen Kaptain.

- Det var jo meningen, at vi skulle gøre alt dette før offentliggørelsen af fusionsplanerne, men på grund hvad der skete, blev vi nødt til at melde det ud med det samme, siger han.

Nørresundby Bank og Nordjyske Bank skal på et møde den 29. oktober fremlægge fusionsmaterialet for repræsentantskabet i bankerne. Først efter materialet er gået igennem her, kan fusionen blive gennemført.