Foto: Spar Nord

Spar Nord kan stadig blokere: Vidste intet om bankfusion

Spar Nord Bank har stadig mulighed for at blokere bankfusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank.

Det kom som en overraskelse for Spar Nord Bank, at Nørresundby Bank og Nordjyske Bank natten torsdag offentliggjorde en bankfusion mellem de to lokalbanker. Det siger banken til TV2/Nord.

Bankfusionen blev offentliggjort 14 dage før tid, fordi en medarbejder fra Nordjyske Bank fik stjålet sin taske med et referat fra et møde vedrørende fusionen.

Dermed blev bankerne nødt til at offentliggøre fusionen med det samme - før repræsentantskabet og Spar Nord Bank overhovedet havde fået noget at vide om fusionsplanerne.

- Vi undrer os over, at vi som en mere end 50 procentsaktionær ikke på et tidligere tidspunkt er blevet orienteret om bankernes fusionsplaner, siger Lasse Nyby, administrerende direktør i Spar Nord, til TV2/Nord.

Spar Nord Bank ejer over 50 procent af aktiekapitalen i Nørresundby Bank, og da man skal have over en tredjedel for at blokere fusioner som disse, har Spar Nord Bank mulighed for at sige nej til fusionen.

- Vi kan blokere, hvis vi synes, det er det rigtige. Men vi mangler at få indsigt i de økonomiske vilkår for de her fusionsplaner, inden vi kan forholde os kvalificeret til det, Lasse Nyby.