LIGE NU:

Spar Nord klager til Fondsbørsen

Spar Nord klager nu til Fondsbørsen over forløbet af den svenske virksomhed Lantmännens købstilbud på aktier i Nørresundby-virksomheden Hedegaard A/S.

Uvidende om, at Lantmännen havde afgivet et tilbud om at købe aktiemajoriteten i Hedegaard A/S og give kurs på 520, solgte Spar Nord 200 Hedegaard-aktier til en pris under 475 kroner per aktie.

Lantmännen meddelte sit købstilbud i en pressemeddelse kl. 8.10, men først 25 minutter senere kom der en officiel meddelelse fra fondsbørsen.

- Der er nogen, som har haft nogen informationer om det købstilbud, som vi ikke har haft, kva vi ikke har fået det ud over fondsbørsen. Som jeg ser det, er det i strid med reglerne, og derfor vil vi forfølge det overfor Fondsbørsen, siger Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby.

Også Amagerbanken og Saxo Bank solgte aktier i tidsrummet mellem pressemeddelelsen og fondsbørsmeddelelsen, og i alle tilfælde var køberen Eik Bank.

Lantmännens koncernchef, Per Strömberg afviser kritikken overfor RB-Børsen.

- Ifølge mine oplysninger er alt sket i overensstemmelse med fondsbørsens regler, så det må jeg dementere, siger Per Strömberg.

Han vil dog iværksætte en grundigere undersøgelse for at få en afklaring.