Foto: TV2/Nord

Sparekassen Himmerland afskediger medarbejdere

21 ansatte i Sparekassen Himmerland skal forlade banken, der samtidig sammenlægger afdelinger. 9 medarbejdere afskediges mens 12 medarbejdere er stoppet ved naturlig afgang.

Der skal spares og tilpasses. Og det får nu Sparekassen Himmerland til at varsle, at der skal være 21 færre ansatte. Samtidig lukker man nogle afdelinger.

Sparekassen oplyser, at man ved naturlig afgang vil blive 12 færre allerede i år. Men der mangler så ni til, før man får opfyldt målene.

Besparelserne sker som følge af den fortsatte lavkonjunktur og det deraf følgende lavere aktivitetsniveau i sparekassen, lyder begrundelsen.

Der bliver også færre afdelinger, som kunderne kan komme ned i i fremtiden. Afdelingerne i Overlade, Aggersund og St. Brøndum lukkes, mens afdelingerne i Ranum, Fjerritslev og Skørping til gengæld bliver udvidet - både med flere kunder og ansatte.

- Kunderne forventer den bedste rådgivning og mere og mere specialviden. På samme tid skal vi altid have øje for omkostningerne. Derfor laver vi nu nogle ændringer, som berører de nuværende afdelinger i Overlade, Aggersund og St. Brøndum. Afdelingerne i Ranum, Fjerritslev og Skørping bliver til gengæld styrket ved at få tilført flere medarbejdere, siger sparekassedirektør Svend Jørgensen i en pressemeddelelse.

For den resterende del af 2011 forventes resultatet ikke at blive påvirket væsentligt af de besluttede tiltag. Til næste år forventes besparelserne at få en positiv resultateffekt på 10-12 millioner kroner.