LIGE NU:

Sparekassen Himmerland er steget med 15%

Sparekassen Himmerland, der blev børsnoteret sidste år, er siden nytår steget med 15 procent.

Højdespringer
Årets højdespringer på det danske aktiemarked er dog Grønlandsbanken, der slår konkurrenterne af banen med en stigning i aktiekursen på 51 procent i år.

Bedste investering
Årets bedste investering blandt bankerne på det danske marked har ikke været giganter som Danske Bank eller Nordea. Upåagtede Grønlandsbanken har lagt alle konkurrenterne bag sig, og banken er med en kursstigning på over 50 procent blandt de allerbedste investeringer på det danske aktiemarked i år, oplyser RB-Børsen.

Grønlandsbanken + 51%
Siden nytår er aktierne i Grønlandsbanken steget med 51 procent, og det seneste år er aktierne steget med hele 83 procent. Generelt har 2007 ellers været hård ved aktionærerne i de danske banker, og de fleste har set værdien af deres investering skrumpe.

Danske Bank falder
Aktierne i Danmarks største bank, Danske Bank, er faldet med 6,4 procent siden nytår, hvilket bringer den samlede kursstigning siden sidste sommer op på sølle 7 procent. Aktierne i Nordea, der på grund af rygter om fusioner og opkøb til tider er steget voldsomt, er siden sidste sommer steget med 27 procent. Afkastet af en investering i Nordea bliver lige præcis positivt i år, idet aktien siden nytår er steget med pauvre 1 procent.

Lokale banker har det godt
Generelt har de små lokale og regionale banker dog klaret sig bedre end de store på børsen. Men også her giver Grønlandsbanken de andre banker baghjul.

Bank Trelleborg
Vestjysk Bank og Lollands Bank er ifølge RB-Børsen steget med 4 procent i år, mens en anden nylig børsnotering blandt bankerne, Bank Trelleborg, er faldet 13 procent siden børsnoteringen i juni.