Sparekassen Hvetbo må selv spare

Finanskrisen gør nu for alvor ondt på Sparekassen Hvetbo med hovedsæde i Pandrup. Sparekassen kom ud af 2008 med et underskud på 65 millioner kroner. Derfor afskediger Sparekassen nu 10 procent af medarbejderne, men aktionærerne har forsat stor tillid til

De 4800 aktionærerne skulle snart have været til en stor fest i Sparekassen Hvetbo. Men nu må Sparekassen selv spare - festen er udskudt.

- Vi synes ligesom ikke, der var noget at fejre, siger formand fog Hvetbo Sparekasse Christian Hem.

Sparekassen Hvetbo har filialer i Aalborg, Pandrup, Kås og Saltum. Underskuddet skyldes at man har tabt penge på danske og udenlandske aktier, men selve kerneforretningen er stadig sund siger formanden.

- Det er alvorligt når et pengeinstitut har et underskud på 65 millioner kroner, og det skal man tage seriøst, men det var værre hvis det var den primære drift, der ikke kunne hænge sammen, siger formanden.

Sparekassen har nu ansættelsesstop af elever og samtidig afskediger man syv medarbejdere. Til trods for underskuddet er sparekassen i øjeblikket i gang med at udvide hovedkontoret med 800 kvadratmeter.

- Da vi tog beslutningen om at udvide tilbage i 2006 var der ingen mørke skyer på himlen. Ingen vidste at vi ville stå i den her situation i 2008, siger Christian Hem.

Sparekassen solvens er stadig på godt 15 procent - det dobbelt af hvad loven kræver.

Forsiden lige nu