LIGE NU:

Å: Spareplan på 2,4 milliarder bør skrottes

Regeringens spareplan – det såkaldte omprioriteringsbidrag – skal skrottes, hvis det står til Torsten Gejl fra Alternativet

2,4 milliarder kroner vil regeringen tage fra kommunernes budgetter i det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det er én procent af kommunernes budgetter. Men de pressede kommuner føler sig presset til at skære på kernevelfærden – og forudser at pengene skal tages fra børn og unge samt ældreområdet.

Nu kræver oppositionen en forklaring på, hvad disse penge skal bruges til.

-Det er en forarmelse af kommunerne. Det er mangel af respekt af det kommunale selvstyre. At man på den måde – udenom for handlingerne mellem staten og kommunerne – tager en pose penge på over 2,4 milliarder kroner og siger til kommunerne, de her penge kan I ikke administrere, siger Torsten Gejl, kommunalordfører fra Alternativet.

Tidligere i dag krævede Birgit Hansen, socialdemokratisk borgmester i Frederikshavns Kommune, med stor opbakning fra Kommunernes Landsforening, at man fra regeringens side dropper omprioriteringsbidraget. Og denne kurs kan Torsten Gejl også følge.

-Vi har et kommunalt selvstyre, som vi skal værne om. Og der er jo kæmpestor opbakning fra kommunerne til at få dette omprioriteringsbidrag skrottet, siger Torsten Gejl.

Oppositionen kræver nu en ekstra debat af omprioriteringsbidraget, som skal foregå i næste uge. Torsten Gejl håber på, at Dansk Folkeparti besinder sig og at de lader være med lægge stemmer til regeringens omprioriteringsbidrag.

-De taler jo også en stemme for de svage i samfundet, og det er jo meget den nære service, det her kommer til at gå ud over, siger Torsten Gejl.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden