LIGE NU:

Speedwayfamilie med benzin i blodet

Speedwaytalent og familie går en travl sæson i møde.

Familien Toft skød lørdag gang i en lang sæson med speedway på programmet. Søn i familien, Nicolaj Toft, er i år rykket op, så han kører 1. division i 80ccm-serien, og de kan derfor se frem til seks måneder med speedwayløb på programmet nærmest hver weekend.

- Jamen, altså det fede ved det, det er jo, den spænding der er, når man holder ovre ved startsnoren, og den grønne lampe tænder, og man ved, nu er der kun 2-3 sekunder til at starten den går, og så er det bare fire mand ned i første sving. Det er rigtig, rigtig fedt. Altså, det er som 80 procent af mit liv, siger 13-årige Nicolaj Toft.

Lørdag var sæsonens første løb på hjemmebanen i Brovst, og det var ikke kun Nikolaj, der havde kriller i maven efter at komme i gang efter en lang vinterpause.

- Vi har sommetider i værkstedet om vinteren startet cyklerne op bare for at duften af motor, larm, duften af benzin, så det bliver rigtig godt at komme i gang igen, siger far Stig Toft, der som sønnen ligger mange af døgnets vågne timer i den hurtige sport.

Og selvom familien det næste halve år skal bruge størstedelen af deres fritid i garagen, på banen eller på landevejene rundt i hele landet, er det ikke noget, der generer dem - snarere tværtimod.

- Det giver selvfølgelig et bånd mellem far og søn og mor og søn, der er helt unikt. Altså, vi er jo sammen næsten 24 timer i døgnet i et halvt år, og det er lidt specielt, men vi har det godt med det, siger Stig Toft.