Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Spektakulær redningsaktion: Lystfisker var fanget i kviksand

Beredskabscenter Aalborg måtte lørdag komme en lystfisker til undsætning, da han blev fanget i kviksand ved Egholm.

En lystfisker fik sig lørdag en oplevelse, han nok sent vil glemme. Mandens fisketur endte brat, da han blev fanget i kviksand på en tange ved Egholm.

Den uheldige fisker havde bevæget sig ud på en tange mellem Egholm og fastlandet, da han pludselig var fanget i sand til livet. Manden havde heldigvis sin mobiltelefon på sig, og han fik slået alarm til beredskabet.

Beredskabscenter Aalborg modtog den spektakulære melding klokken 16.18, og man kørte straks mod Egholm, hvor man hurtigt fandt lystfiskeren.

- Med stort besvær lykkedes det os at hive ham ovenud af hans waders, og vi fik også hans waders hevet op, selvom det var en endnu sværere opgave, siger vagthavende indsatsleder Peter Reinau fra Beredskabscenter Aalborg.

Den 35-årige lystfisker var fanget i kviksandet i en times tid, men han var heldigvis godt klædt på, og var derfor kun lettere forkommen.

- Jeg har aldrig oplevet en lignende redningsaktion, men jeg vil gerne benytte anledningen til at advare andre lystfiskere om, at det altså ikke er helt ufarligt at bevæge sig ud på tangerne, siger Peter Reinau.

Den uheldige fiskers anstrengelser var ikke besværet værd. Han kom nemlig i land uden fisk i nettet.