LIGE NU:

Spillemyndighed kræver at tv-bingo stopper

Efter 28 år lukker Aalborgs landskendte tvbingo i sin nuværende form fra nytår. Det kræver Spillemyndigheden.

Dermed må Aalborgs idrætsklubber indstille sig på mindre tilskud fra Sifa næste år. Idrætsklubbernes paraplyorganisation, Sifa, havde håbet, at de lempelser af lotteriloven, der trådte i kraft fredag, ville give mulighed for at fortsætte tvbingoet i sin nuværende form.

Men det kommer ikke til at ske. Det skriver P4 Nordjylland.

- De lempelser har ingen betydning for Sifas tv-bingo. Vi har fortsat fået afslag på at spille tv-bingo, siger bingovært Peter Skram.

Gennem 28 år har Sifa afviklet tvbingo. De sidste 10 år på den landsdækkende kanal dk4. Politiet har gennem alle årene tilladt bingospillet. Men 1. januar overtog Spillemyndigheden under Skat administrationen af loven, og selv om hverken loven eller Sifas spil er ændret, så kan Sifa ikke få lov at fortsætte spillet. Spillemyndigheden tolker reglerne anderledes, end politiet har gjort.

Millionoverskuddet fra bingoet uddeler Sifa hvert år til Aalborgs idrætsklubber, og det har fået flere lokale folketingspolitikere til i efteråret at lægge pres på skatteminister Holger K. Nielsen. Ministeren har svaret, at lempelser var på vej, men de hjælper altså ikke Sifas tvbingo.

- Det er vi skuffede over. Vi forstår ikke, hvordan man efter 28 år, hvor alt er gået efter reglerne, pludselig kommer og tolker tingene helt anderledes, siger Peter Skram.

Idrætsklubbernes paraplyorganisation i Aalborg, Sifa, forsøger at redde sit indtægtsgivende tvbingo ved at lave det om til et medlemsspil og åbnede i sidste uge for indmeldelse i Sifa-klubben.

- Medlemmerne vælter ind, siger bingovært Peter Skram.

Alligevel er han bekymret over udsigten til, at tvbingoet bliver et spil kun for medlemmer, og at det er slut med at vinde 50.000 kroner eller en bil. En præmie i spilleklubben må maksimalt være på 5.000 kroner.

- Det er klart, at det betyder noget for os omsætningsmæssigt. For det gør det mere besværligt at spille med, siger han.

Og det vil ramme de aalborgensiske idrætsklubber, der nyder godt af overskuddet fra tvbingoet.

- Selvfølgelig kommer det til at betyde noget for idrætten og klubberne, for vi får da en omsætningsnedgang den kommende tid, siger Peter Skram.

Sifa tvbingo har i dag omkring 5.000 aktive spillere om ugen.

/ritzau/