Spøgelsesbilist gjorde det måske med vilje

Den 25-åriges Audi A4. Foto: Per Frank Paulsen

Den 45-årige mands bil gik kort tid efter sammenstødet i brand. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

To blev dræbt, da en spøgelsesbilist søndag den 11. oktober kolliderede med en modkørende på E45 Nordjyske Motorvej. Nu viser Politiets undersøgelser, at den 25-årige spøgelsesbilist formentlig kørte galt med vilje, og at han var spirituspåvirket langt over det tilladte.

Nu er Politiet netop blevet færdige med efterforskningen af dødsulykken på motorvejen ved Rasteplads Himmerland natten til den 11. oktober. Konklusionen indtil videre peger på, at den 25-årige var spirituspåvirket langt over det tilladte, og at han formentlig ville begå selvmod som spøgelsesbilist.

- Det er vidneudsagn og tekniske beviser, der gør, at vi melder ud, at der formentlig er tale om en forsætlig påkørsel, siger Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi.

Uheldet skete lige nord for rasteplads Himmerland. Spøgelsesbilisten, der er identificeret som en 25-årig mand fra Tårs, kørte i en sort Audi A4 i sydgående retning i det forkerte spor tidlig søndag morgen den 11. oktober.

- Der er seks vidner, der har mødt den 25-årige, og de har alle haft opfattelsen af, at han har forsøgt at køre ind i dem. Han har trukket over mod dem, og de har måtte køre ud i nødsporet for at undvige, siger Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi.

Omkring kvart over fire den nat fik Politiet den første melding om spøgelsesbilisten.

Patruljevogne blev hurtigt sendt afsted, og i minutterne efter fik Nordjyllands Politi flere opkald vedrørende spøgelsesbilisten. Flere vidner, som Politiet har talt med, fortæller at den 25-årige forsøgte at ramme dem. Bilisterne undveg den 25-årige ved at køre ud i nødsporet. En anden bilist fortæller, at da han trak ud i nødsporet, gjorde den 25-årige det samme. Bilisten undgik lige akkurat den 25-årige ved at dreje fra ved en afkørsel.

- Der er ikke nogen tegn på, at spøgelsesbilisten overhovedet har gjort noget for at bremse eller undgå kollisionen, siger Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi.

Klokken 4:28 er det slut. Den 25-årige spøgelsesbilist rammer en 45-årig mand. Bilinspektørernes undersøgelse peger på, at spøgelsesbilisten har kørt cirka 140 km/t. De afgår begge ved døden på stedet.

Begge dræbte bilister var fastklemte, og på grund af de omfattende skader var det ikke muligt at frigøre dem på stedet, derfor blev bilerne med de omkomne i transporteret til Aalborg, hvor personerne blev frigjort fra de ødelagte biler.

Se indslaget fra den 11. oktober:

Forsiden lige nu