LIGE NU:

SSP advarer forældre: Vær opmærksomme på net-krænkere

Flere og flere børn bliver krænket online, og Frederikshavn Kommune tager nu nye metoder i brug i et forsøg på at mindske episoderne, hvor børnene kommer galt af sted.

Mobiltelefoner, iPads og computere. De danske skolebørn har det hele, og der skal ikke mere end ét klik til, før de er online på alverdens sociale platforme.

Men skolebørns hyppige besøg på nettet har fået SSP, der er et samarbejde mellem skole, socialområdet og politiet, til at sende en skrivelse ud til forældre i samtlige af Frederikshavn Kommunes folkeskoler.

Flere børn oplever nemlig at blive udsat for grove mobberier eller ligefrem at blive krænket på de online medier.

- Vi har kendskab til flere konkrete sager, hvor der er børn og unge, der har oplevet ting på de sociale medier, og hvor de er kommet galt afsted. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at få opmærksomhed omkring, hvordan man kan forebygge, at det sker, og hvordan vores børn og unge skal forholde sig, hvis de eksempelvis bliver kontaktet af fremmede på medierne, siger SSP-koordinator ved Frederikshavn Kommune Anne Roma Nielsen.

I brevet ud til forældrene gør SSP forældrene opmærksomme på, at der er flere sager, hvor børn er blevet krænket, og de opfordrer forældrene til at være opmærksomme på børnenes aktiviteter på nettet.

Men trods SSP's ihærdige forsøg på at fortælle børnene og forældrene, hvordan man bedst muligt gebærder sig på nettet, er det svært at komme de grove mobberier og krænkelser til livs.

-Jeg tror ikke problemet kan fjernes, og det har vi ikke nogen opskrift på, hvordan vi skal gøre, desværre. Men vi vil selvfølgelig fortsætte med at oplyse børn og forældre om det, siger Anne Roma Nielsen.