Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Stærk hjemmebane giver AaB tro på europæisk succes

AaB har slået en stribe europæiske storhold i Aalborg, og det giver et rygstød før mødet med Steaua Bukarest.

Der skal meget gerne tre point i hus torsdag aften mod Steaua Bukarest, hvis det fortsat skal være realistisk for AaB at avancere til knockout-kampene i Europa League i fodbold.

Men nordjyderne har en trumf i baghånden i form af hjemmebanen i Aalborg, hvor AaB igennem de seneste mange år har vist forbløffende styrke i europæisk sammenhæng.

- Vi føler os godt tilpas på hjemmebane, og vi "gamle" har snakket om, at det ikke er mange europæiske kampe, vi har tabt her, selv om der har været nogle store hold forbi, siger Thomas Enevoldsen.

Han har selv været med til at slå prominente modstandere som Manchester City, Celtic og Deportivo La Coruña.

I de to første gruppekampe i den igangværende Europa League mod Rio Ave og Dynamo Kiev har nordjyderne igen fået fuld pointhøst.

- Det er et godt, mentalt spørgsmål, hvorfor det er sådan. Man ser hos mange klubber, at de er bedst på hjemmebane.

- Man har egne fans i ryggen, og især i de europæiske kampe har vi haft et fantastisk hjemmepublikum. Man kan godt mærke, at der er noget ekstra på spil for fansene, mener Thomas Enevoldsen.

En anden af de mere rutinerede kræfter, anfører Rasmus Würtz, peger på, at det kan være en noget anderledes oplevelse at spille på Nordjyske Arena frem for store stadioner i udlandet.

- Når storklubberne kommer her, kommer de til nogle lidt mere ydmyge forhold, end de er vant til.

- Vi kender det jo selv, når vi spiller i pokalturneringen og kommer steder, hvor rammerne ikke er, som vi er vant til fra Superligaen. Det kan være, at det er den samme følelse, andre får, når de kommer her, forklarer Rasmus Würtz.

I "nyere tid" er det i 18 kampe kun lykkedes Getafe, Manchester United og senest Dinamo Zagreb at vinde i Aalborg.

- Det giver os en tro på, at vi altid kan vinde her. Seneste kamp mod Dynamo Kiev (3-0 til AaB, red.) er jo et godt eksempel. Jeg ser stadig Kiev som puljens bedste hold, og vores sejr viser, at alt er muligt, siger Rasmus Würtz.

AaB's kamp mod Steaua Bukarest starter klokken 19.