LIGE NU:

Stafetløb trodser corona: - Vi spreder folk ud, så det stadig er forsvarligt at deltage

DHL Stafetten afvikler sit traditionsrige løb til august i blandt andet Kildeparken i Aalborg, hvor det igen er muligt at gå eller løbe fem kilometer sammen med sine kolleger. Færre deltagere og bedre hygiejne gør det sikkert, lover arrangørerne.

Nu får du igen muligheden for at løbe fra din chef, sætte ny personlig rekord på fem-kilometeren - eller bare hygge sammen med gode kolleger.

Hvert år samler DHL Stafetten mere end 200.000 løbeglade kolleger, der i hold løber mod landets øvrige deltagere i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense, København og Aabenraa.

Sidste år måtte arrangementet aflyses på grund af coronapandemien, men i år bliver der atter afholdt DHL Stafetten.

- Vi er forhåbningsfulde og i konstant dialog med myndighederne, så mener at vi har et bedre udgangspunkt end sidste år, og der er jo endnu lang tid til august, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør for Sparta Atletik & Løb, som arranger DHL Stafetten København.

I Aalborg afholdes løbet i Kildeparken17.-19. august, hvor man som hold vælger én af dagene. Og netop dét, at man fordeler de mange deltagere på flere dage, er med til at gøre det sikkert at afvikle et ellers stort motionsløb.

- Vi kan sprede folk ud over flere dage og ud over et stort areal. De områder, hvor vi ved, at folk normalt hober sig op, har vi særligt fokus på at sikre sundheden, så vi er ret trygge ved, at det kan lykkes. Og så er vi jo også henne i en årstid, hvor folk er vaccinerede. Og vi tror så heller ikke, der kommer så mange, som der plejer, siger Dorte Vibjerg til TV2 Nord.

Hos hovedsponsoren DHL Express glæder Marketing Manager Susanne Katja Kristensen sig over, at stafetten igen kan løbes.

- Vi ser frem til, at DHL Stafetten vender stærkt tilbage og glæder os til at deltage, så vi kan få nogle hyggelige og uformelle aftener i motionens tegn. Vi har alle behov for et godt grin og hyggeligt samvær – og ikke mindst en fantastisk aften at glæde os til.

Grillbuffet afløses af goodie bags

Traditionen tro griller mange af de deltagende virksomheder pølser og kød til deres medabejdere, når de kommer i mål. Fællesspisning og hygge i teltene er for mange et lige så vigtigt element som selve de frem kilometers løb.

Men i år vil arrangørerne i et tæt samarbejde med virksomhederne sørge for, at de tætpakkede grillbuffet'er bliver afløst af mere coronavenlige menuer.

 - Vi vil arbejde på, at hver enkelt få sin egen goodie bag med al maden i, så man undgår kontakt ved flader og mellem deltagere og officials. Og så vil vi appellere til, at man ikke spiser sammen, men i hold, så man sikrer en vis afstand. Og så øger vi hygiejnen omkring hele eventet med flere vaskestationer og flere afspritningsmetoder, fortæller arrangør Dorte Vibjerg til TV2 Nord.

quote Vi ser frem til, at DHL Stafetten vender stærkt tilbage og glæder os til at deltage, så vi kan få nogle hyggelige og uformelle aftener i motionens tegn.

Manager Susanne Katja Kristensen, Marketing Manager, DHL Express

Hun kan allerede nu se, at virksomhederne booker flere telte end normalt, fordi de vil sikre den nødvendige afstand mellen løberne.

Myndighederne melder ud i midten af april, hvordan de forventer, afviklingen af sommerens større arrangementer bliver - så sikkerheden stadig er i top. Dén udmelding vil få stor betydning for, hvordan DHL Stafetten vælger at afvikle løbene i de fem byer.

- Vi har en forventning om, at det bliver med færre deltagere. Vi afventer, om man fra regeringens side sætter et loft på et maksimalt antal. Og så må vi se, om man skal vise coronapas for at må løbe med. Uanset hvad udmeldingen bliver, så er vi klar til at løse det, lover hun.

Hvis corona-restriktionerne betyder, at arrangementet mod forventning helt må aflyses, vil alle få sine penge igen, lover arrangørerne bag. 

Tilmeldingen åbner torsdag 8. april.

Fakta om DHL Stafetten