10:54

1 af 2

Statslige arbejdspladser også på vej til Frederikshavn

Mellem 100 og 150 arbejdspladser tilfalder Frederikshavn. Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Stenbak Hansen glæder sig. Thisted Kommune får formentlig det samme antal.

Regeringen har besluttet at overdrage myndighedsansvaret for en række statslige opgaver, som Arbejdsskadestyrelsen varetager i dag, til ATP eller Udbetaling Danmark.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Stenbak Hansen fortæller, at hun har været i kontakt med skatteminister Karsten Lauritzen, der bekræfter, at der er mellem 100 og 150 arbejdspladser på vej til Frederikshavn.

- Vi glæder os meget over regeringens udmelding om, at en række statslige akademiske arbejdspladser er på vej til Udbetaling Danmarks center i Frederikshavn, siger hun.

I Frederikshavn håber de, at arbejdspladserne tiltrækker flere til kommunen.

- Hver en arbejdsplads betyder noget for et område - også for Frederikshavn. Vi håber selvfølgelig, at de mange nye handler her, men også flytter hertil, siger Borgmesteren.

- Vi har brug for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft ude fra. Det er blandt andet ingeniører, vores virksomheder efterspørger, og de bliver måske lidt nemmere at tiltrække med udsigten til flere administrative job, som ægtefæller kan søger.

Det forventes, at det samme antal nye arbejdspladser gør sig gældende i Thisted Kommune. Altså bliver det over 700 arbejdspladser til Nordjylland.