03:35

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Stenet strand med bølger og is i verdensklasse

I TV2/Nords strandguide er vi nået til Klitmøller, og her sidder roserne løst hos strandgæsterne.

Journalist og fotograf droppede torsdag at puste badedyrende op, da de skulle have strandgæsterne i Klitmøller til at give stranden karakter. I Klitmøller er det jo nemlig meget mere nærliggende at surfboards i den sammenhæng.

Klitmøller er TV2/Nords tredje stranddestination i denne uge, og akkurat som det skete i Tversted og på Palmestranden skal strandgæsterne bedømme stranden på fire parametre: Tilgængelighed (til is), hvor ren stranden er og selvfølgelig sand og vand.

I Klitmøller er det vandet der er i centrum og mere specifikt bølgerne på vandet. Torsdag kunne en inkarneret Klitmøller-surfer ikke svinge karakteren højere op end tre, men til sandet, der er meget stenet, bliver det en femmer.

- Den er rå på den fede måde og man kan stadig ligge her, for der er små runde og bløde sten, lyder det fra den våddragtklædte strandgæst.

Andre gæster holdt sig på mere beskedne tre på skalaen på grund af de mange sten.

Og i de mange sten ser strandgæsterne meget affald.

- Der ligger mange cigaretskodder og affald også, har jeg lagt mærke til, siger en strandgæst, der ender på den uofficielle karakter: 2-3 stykker.

Ishuset i Cold Hawaii ligger på det nærmeste i vandkanten og hele vejen rundt i TV2/Nords lille rundspørge var karakteren i top.

Samlet ender Klitmøller på karakteren 4/5. Det gjorde Tversted og Palmestranden også, så skal man drage en foreløbig konklusion på strandundersøgelsen kan man sige at vi har rigtig flotte strande.