LIGE NU:

Sterling skærer ned

Sterling Airlines lukker kontorer på grund af luftfartskrisen. Selskabet vil forsøge at undgå fyringsrunde.

Sterling Airlines lukker kontorer for at undgå for store tab i slipstrømmen fra den internationale luftfartskrise.

Selskabet lukker fire kontorer - heraf kontorerne i Aalborg og Billund - men kontorerne i København, Stockholm og Oslo består. Det sker fra 1. januar 2009.

Flyselskabet vil forsøge at undgå fyringer - og medarbejderne fra de lukkede kontorer vil i stedet arbejde ud fra de tre resterende. Sterling fortsætter dog med at have ruter ud af de pågældende destinationer.

Virksomhedens ledelse og fagforeningerne arbejder tæt sammen for at undgå afskedigelser. Det skal ske gennem en række frivillige fratrædelsespakker til medarbejderne.

- Vi skal have fokuseret forretningen og have en endnu højere effektivitet for at klare os i den nye situation, der er opstået for luftfartsindustrien. Vi skal være færre i Sterling Airlines, men vi har i et tæt og givende samarbejde med de respektive fagforeninger sammensat en række frivillige ordninger til
medarbejderne. Vi er sikre på at disse ordninger er attraktive nok til, at vi kan nå det nødvendige antal medarbejdere af frivillighedens vej, siger administrerende direktør Reza Taleghani.

/ritzau/