Sterlings konkurs rammer Aalborg Lufthavn hårdt

De danske lufthavne bliver hårdt ramt af Sterlings krak. I Aalborg Lufthavn forsvinder næsten hver femte passager. Ledelserne udelukker ikke fyringer.

Det kommer til at gøre ondt på de store lufthavne i Danmark, at Sterling er gået konkurs. Københavns Lufthavn mister næsten hver 10. passager, i Aalborg er tallet 20 procent, mens Billund Lufthavn må se næsten 23 procent af passagererne forsvinde. Det kan betyde fyringer blandt de lufthavnsansatte.

- Vi forventer, at der kommer afskedigelser i kølvandet på konkursen, men det har vi ikke overblik over endnu. Nu skal vi først have nogle møder med medarbejderne, siger Søren Svendsen, lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn.

Både i Billund og i Aalborg arbejder lufthavnsledelsen allerede hårdt på at finde andre selskaber, der kan erstatte Sterlings ruteflyvninger.

I Aalborg understreger direktør Søren Svendsen, at selv om lufthavnens næststørste kunde er forsvundet, er han optimistisk med hensyn til at holde på en del af passagererne. Han oplyser, at SAS er i gang med at overveje, om flyselskabet skal udvide antallet af afgange mellem Aalborg og København, der er lufthavnens største succes.

- Derfor er det svært at gøre op, hvor hårdt ramt vi bliver økonomisk. For hvis alle passagererne, som har fløjet med Sterling sætter sig over i SAS-maskiner, så bliver skaden begrænset for lufthavnen, siger Søren Svendsen.

/ritzau/