Støjberg blev mødt af folkemængde: Nægter ligheder med Mette Frederiksen

Selv om Inger Støjberg og Mette Frederiksen er enige på flere punkter, mener Støjberg er de to partiledere slet ikke kan sammenlignes.

Klokken havde netop passeret 19 torsdag aften, da Inger Støjberg (DD) ankom til Nordjylland med den store valgbus, der parkerede ude foran Aalborg Storcenter.

Det var første gang, at Støjberg ankom til sin valgkreds i Nordjylland, efter Mette Frederiksen udskrev folketingsvalget onsdag.

Og det var tydeligvis en populær folketingskandidat, der satte sine fødder uden for Bilka. Hurtigt strømmede folk til, inden hun stillede sig klar foran TV2 Nords kameraer.

Inger Støjberg på uddeling i Aalborg Storcenter
Inger Støjberg på uddeling i Aalborg Storcenter
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Kan ikke lide hende

For nok er Inger Støjberg en populær kvinde i visse kredse. Men blandt Mette Frederiksens tilhængere er modstanden mod Støjberg indædt.

Det var tydeligt, at TV2 Nord torsdag gik på gaden et billede af Mette Frederiksen og Inger Støjberg i hånden.

- Hende kan jeg ikke lide. Decideret ikke lide, sagde Tove Christensen fra Hjørring til TV2 Nord.

Inger Støjberg og Mette Frederiksen er ellers enige om meget politik.

De vil begge bevare Arne-pensionen. De vil begge tilføre flere penge til velfærd, i takt med at der kommer flere børn og ældre.

Begge to afviser at sløjfe topskatten. Og både Støjberg og Frederiksen bryster sig af en hård udlændingepolitik.

Nægter sammenligning med Mette

Alligevel kan Inger Støjberg ikke se nogen lighed mellem de to topkandidater i Nordjylland.

- Jeg har for eksempel ikke slået et helt minkerhverv ihjel og trukket kompensationen ud til dem, der står og har mistet deres levebrød, siger Inger Støjberg til TV2 Nord.

- Jeg må sige, at det er dybt kritisabelt, og jeg synes, det er en magtarrogance uden lige. siger hun.

Men er det virkelig den eneste forskel, du kan finde mellem jer to. For du medgiver vel, at I har en række lighedspunkter?

- Der er godt nok mange flere ting, der skilles os, end der samler os. Men der er selvfølgelig også nogle ting, vi kan samarbejde om, siger Støjberg.

- Nu er Arne-pensionen for eksempel vedtaget, og hvis man har stået på en fabrik, siden man har 17 år, så har jeg simpelthen ikke ondt af, at man trækker sig tilbage lidt tidligere, siger hun.

- Men vi ser omvendt meget forskelligt på den økonomiske udvikling, siger partiformanden.

Vil være minister igen

Der er mindre end fem måneder siden, at Inger Støjberg tog fodlænken af efter de 60 dages ubetinget fængsel, hun fik for at bryde ministeransvarsloven.

I dag åbner hun for at gå i regering og dermed blive minister igen.

Kan du forstå, at der er vælgere, som føler sig provokeret af det?

- Hvis man gør det, skal man lade være med at stemme på mig og Danmarksdemokraterne. Det er fine ved det danske demokrati er, at der opstiller 14 partier, siger hun.

Støjberg ser dog ikke selv noget problem i, at hun kan sætte sig i ministerstolen igen om en måned.

- Jeg tog min straf med oprejst pande og godt humør, og nu er jeg på den anden side. Så skal det også være sådan, at man kan komme videre, slutter hun.

Danmarksdemokraterne står lige nu til at trække op mod hver tiende stemme i Danmark, selv om partiet kun er få måneder gammelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland