LIGE NU:

Stop spritbilisten

Hvad gør man, hvis man ser én, der skal til at køre spritkørsel? Ny kampagne fra Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg tager fat i problemet og opfordrer nordjyderne i Vejcenter Nordjyllands område til at tage stilling og skride ind over for spritbilister

Vi kender det nok alle sammen. Man får en øl i kantinen til fyraften med kollegerne, søndag efter fodboldkampen eller til festen lørdag aften. En af deltagerne får en del at drikke og beslutter sig for at køre hjem, på trods af at han åbenlyst har drukket for meget til at køre.

Dette dilemma, får nu Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg til at søsætte en kampagne, der skal få nordjyderne til at melde spritbilisterne.

- Det er efterhånden blevet uacceptabelt at køre spritkørsel. Nu skal vi bare beslutte os for at gå skridtet videre og gribe ind over for folk, der skal til at køre spritkørsel, siger Ernst Østergaard Pedersen, der er formand for Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg.

- Det er den bedste løsning for ens egen samvittigheds og spritbilistens skyld - og selvfølgelig for de uskyldige mennesker, det kunne gå ud over, hvis han får lov at køre, siger han.