Foto: TV2/Nord

Stopper i politik

Kampvalget i SF til byrådsvalget i Aalborg er aflyst. Rådmand Anne-Dorte Krog genopstiller ikke.

SFs Anne-Dorte Krog, der er rådmand i Skole- og Kulturforvaltningen, stopper i politik fra næste byrådsvalg.

- Efter den her periode har jeg haft tolv år i politik, og jeg har været rigtigt glad for det. Men jeg skal også nå nogle andre ting i mit arbejdsliv, siger rådmanden.

For få dage siden meddelte partikollegaen Jane Østergaard, at hun ville gå efter positionen som topkandidat til næste års byrådsvalg. Det bebudede kampvalg er nu aflyst med Anne-Dorte Krogs udmelding.

Anne-Dorte Krog fortæller, at hun har haft det godt i politik, og at hun ser tilbage på mange gode år. Ind imellem er politikken dog ikke en dans på roser.

- At forestille sig at man skal blive gammel i politik - at man skal igennem valg hvert fjerde år. At man skal igennem de ting, man nu får i pressen og udadtil fra borgerne og de konflikter, som man har internt. Det tærer, og det er da ikke noget, jeg har lyst til at gøre resten af mit liv. Det har været godt, men nu er det snart slut, siger Anne-Dorte Krog.

Når Anne-Dorte Krog efter næste byrådsvalg stopper som politikker og dermed også rådmand, ser hun frem til at komme tilbage til erhvervslivet.

- Lige nu er jeg blevet rigtigt tændt på alt, hvad der har med kultur og fritid at gøre. Så hvis det kunne have noget med det at gøre, samtidig med at jeg bruger min uddannelse som civiløkonom, så tror jeg, at det vil blive rigtigt godt, siger Anne-Dorte Krog.