LIGE NU:

Stor hæder til Aalborg Universitetshospital

Reumatologisk Afdeling på Aalborg UH får uddannelsesprisen ”Den Gyldne Pelotte” for uddannelsen af yngre reumatologer.

Arbejdstilrettelæggelsen, muligheder for supervision, uddannelsesdage og fælles undervisningstilbud.

Det lyder lidt tungt, når man læser det, men det er nogle af de områder, som Reumatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital er gode til, og som nu har sikret afdelingen uddannelsesprisen ”Den Gyldne Pelotte” som årets bedste danske reumatologiske uddannelsessted.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelse. 

Foreningen Yngre Reumatologer står bag prisen, som uddeles på baggrund af en afstemning, som de cirka 200 medlemmer har haft mulighed for at deltage i.

Mette Holland-Fischer er sammen med Annette Schlemmer uddannelsesansvarlige overlæger på afdelingen, og der er naturligvis stor glæde over at modtage prisen.

- Det er jo altid rart at blive anerkendt for det arbejde, som vi gør, og så gør prisen og den efterfølgende opmærksomhed, at vi alt andet lige får lettere ved at rekruttere yngre læger til afdelingen, nu vi har bevis for, at vi gør det godt, siger Mette Holland-Fischer, der også får hjælp til uddannelsesdelen af de to uddannelseskoordinerende yngre læger, Line Uhrenholdt og Morten Vaagholt.

Og uddannelse er et meget vigtigt område for afdelingen, som også vandt Den Gyldne Pelotte i 2009.

- Vi tilrettelægger simpelthen vores arbejde ud fra uddannelsesbehovet. Hvis en af de yngre læger eksempelvis tilser patienter i ambulatoriet, sørger vi for, at jeg eller en anden af de mere erfarne læger har patienter i et tilstødende ambulatorie, så de yngre læger nemt kan trække på os, hvis de får brug for råd, siger Mette Holland-Fischer.

Inden de yngre læger får deres egne vagter, er de igennem et grundigt introduktionsforløb.

- De første syv til 14 dage er ren introduktion, hvor den yngre læge er med som ”føl” sammen med en erfaren læge. Der laves et individuelt introduktionsprogram, som er skræddersyet til de funktioner, den nye læge skal have. Der suppleres løbende med ny introduktion, når lægen får nye opgaver. Det kræver nogle ressourcer, men vi mener, at det giver vores nye medarbejdere en god ballast. Og tildelingen af prisen tyder jo heldigvis på, at de yngre læger er enige i den betragtning, siger en tilfreds Mette Holland-Fischer. 

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden