LIGE NU:

Stor mangel på frivillige i idrætten

Manglen på frivillige i de nordjyske idrætsforeninger er markant. I den lille by Biersted ved Aabybro må klubben ty til nye metoder for at få økonomien til at hænge sammen. Den lokale fodboldklub forhøjer derfor nu kontingentet for de medlemmer, som ikke

Formanden for fodboldafdelingen i Biersted Idrætsforening skruer bissen på. De medlemmer i klubben, som ikke vil eller har tid til at give en hjælpende hånd, skal betale 300 kroner ekstra i kontingent.

- Det er hårdt for os få, som skal få det hele til at køre rundt. Derfor bliver vi nødt til at skaffe penge ved at sætte kontingentet i vejret, siger Ulrik Marnæs til TV2/NORD.

Manglen på frivillige hjælpere er et problem i hele Nordjylland. I Biersted overvejer klubben nu at betale en revisor til at lave regnskaber. Det kræver endnu flere penge som foreningen skal hente ved frivillige arrangementer. Men da kun få gider hjælpe, kan sporten være truet i Biersted Idrætsforening.

- Mit håb er, at vi finder flere frivillige, men gør vi ikke, så kan det være svært at køre en fodboldafdeling her i Biersted i fremtiden, siger Ulrik Marnæs til Tv2/NORD.

Du kan se mere i vores sportsnyheder søndag aften, hvor formanden for DGI, Søren Konnerup, fortæller mere om problematikken.