Stor nedgang for Hedegaard-koncernen

Den over hundrede år gamle koncern, Hedegaard, får skuffende resultat for 2007 i forhold til året før. Men virksomhedens direktør forventer, at Hedegaard vil tjene mange flere penge i 2008

Hedegaard er gået fra et resultat på over 45 millioner kroner i 2006 til et overskud på lidt over 2 millioner sidste år. En udvikling som virksomhedens direktør betegner som alt andet end tilfredsstillende.

- Den væsentligste årsag til resultatet er et misforhold mellem de stærkt stigende råvarerpriser og så de fastpriskontrakter, vi har indgået med landbruget, siger adm. direktør Finn V. Nielsen til TV2/NORD.

De stigende priser på råvarer kom bag på Hedegaard, og da de allerede havde indgået kontrakter med faste priser til sine kunder, var det uundgåeligt at få et pænere resultat. Men for 2008 forventer Hedegaard igen et mere tilfredsstillende resultat i omegnen af 40-50 millioner kroner, fordi de således vil indgå kontrakter med højere fastpriser.

<b>Krise i USA vil ikke påvirke</b>
Direktør Finn V. Nielsen tror ikke, at den økonomiske nedgang i USA vil påvirke Hedegaard i de kommende år. For som direktøren siger:

- Grisene og køerne spiser jo det samme næste år også, så en nedgang vil ikke påvirke os, siger Finn V. Nielsen til TV2/NORD.

På trods af det ringere resultat for 2007 skal det dog siges, at Hedegaard fik en fremgang i omsætningen på godt 300 millioner kroner fra 1.652 mio. kroner i 2006 til 1.053 millioner i 2007. Det var blandt andet Hedegaard agros, der med et minus på 24,1 millioner kroner, var en medvirkende årsag til den samlede resultatnedgang.