Foto: TV2/Nord

Stor pris til Aalborg-skuespiller

Skuespiller på Aalborg Teater Marianne Høgsbro har onsdag modtaget den prestigefyldte Lauritzen-pris på en kvart million kroner.

Der var hæder til Aalborg Teater, da Lauritzen-prisen onsdag blev uddelt. Prisen uddeles hvert år til en mandlig og kvindelig skuespiller, som har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, på film, i et radiodrama eller i en tv-serie.

I år er det Marianne Høgsbro fra Aalborg Teater, som tidligere på året også fik en Reumert-pris for sin rolle i stykket "Inden for murene", der modtager prisen og de 250.000 kroner, som følger med den.

- Hvis der er noget Marianne Høgsbro kan, så er det at spille på det antydede, hvorved hun giver publikum mulighed for selv at indlæse sider i de roller, hun spiller. På den led er Marianne Høgsbro en skuespiller, der giver plads til publikumsfortolkning, idet hun klogt lægger op til, tolker og fremlægger, men lader det være op til publikum selv, at drage de endelige konklusioner.

- Marianne Høgsbro fortærer rollerne råt - både morgen, middag og aften, og man skal stå meget tidligt op, for at fange Høgsbro uforberedt, lyder det fra priskomiteen om grundtil, at Høgsbro modtager prisen.

67-årige Høgsbro, som blev uddannet i 1979, spiller lige nu med i forestillingen "Spilleren" på Aalborg Teater.

Den mandlige modtager af Lauritzen-prisen blev Thure Lindhardt.

Ved onsdagens prisuddeling modtog Aalborg Operafestival Lauritzen Fondens Visionspris på 100.000 kroner. Det er første gang, at en festival får prisen, som går til Aalborg Operafestival for modet til at turde satse, sprænge rammer og have en stærk kunstnerisk vision, som er blevet realiseret.