Stor smykkesamling til Vendsyssel Kunstmuseum

Berømt afdød guldsmeds smykkesamling til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Guldsmeden Bent Exner var bl.a. kendt for Frøslevskrinet til kronprinsparret.

Den omfattende smykkesamling efter den kendte guldsmed Bent Exner overgår til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Exner, der døde sidste år, blev landskendt for bl.a. for sin kopi af det såkaldte Frøslev-skrin som bryllupsgave til kronprinsparret.

Samlingen omfatter knap 200 unikasmykker, skulpturer, modeller og skitser til smykker foruden hjemmealtre og skitser og forarbejder til kirkekunst og udsmykningsopgaver. Dertil kommer arbejdsnotater og dagbøger. Vendsyssel Kunstmuseum har i forvejen en hel del smykker af Exner.

- Der har været forskellige overvejelser om, hvordan man bedst sikrer Bent Exners efterladte værk. Placeringen i Hjørring er i overensstemmelse med Bent Exners familie, som er glad for placeringen. Exner boede i Pandrup og holdt meget af Vendsyssel, siger bestyrelsesformand for Vendsyssel Kunstmuseum, advokat Troels Bidstrup Hansen.

Bent Exner hørte til blandt sin tids mest velanskrevne unikaguldsmede. Den aktuelle samling dækker årene 1955 til 2006.

/ritzau/