Foto: TV2 Nord

Stor strømning til møde om MRSA

Hele 165 nordjyder har tilmeldt sig LandboNords informationsmøde om MRSA, og antallet forventes at stige.

De fleste danskere har i den seneste tid hørt om svinebakterien MRSA. Onsdag aften vil landboforeningen LandboNord på et informationsmøde i Brønderslev informere om bakterien, og det møde har 165 nordjyder tilmeldt sig.

- Flertallet af vores svineproducenter skal dagligt forholde sig til påstande om MRSA. Dels hvordan det smitter, men også om svinebesætningerne er til fare for samfundet. Det er en usikkerhed, som hverken svineproducenterne eller samfundet kan leve med.

- Derfor er det vigtigt at få fakta på plads, som vi håber, kan være med til at berolige både landmænd og naboer, siger chefkonsulent i LandboNord SvineRådgivning, Merete L. Andersen.

På informationsmødet i Brønderslev onsdag aften deltager blandt andet dyrlæger og en hygiejnesygeplejerske fra Statens Serum Institut. De vil fortælle om fakta og fordomme omkring MRSA, og vil samtidig besvare spørgsmål fra mødedeltagerne.

- Der florerer mange misforståelser i forhold til MRSA. Blandt andet at M'et i MRSA betyder multiresistent, hvilket får mange til at tro, at det er umuligt at behandle med antibiotika. Men MRSA kan behandles med antibiotika, siger Merete L. Andersen.