Stor succes i Hirtshals

Hirtshalsmotorvejen har været med til at gøre både Hirtshals Havn og flere virksomheder i byen til en stor succes.

Virksomheden Marineshaft laver reparationer på propellerudstyr til skibe. Da virksomheden åbnede i 2004 var de 4 mand - i dag er de 90. En af forklaringerne på virksomhedens succes er beliggenheden tæt på motorvej og færge. Begge dele har virksomheden nemlig lige ved hånden i Hirtshals.

- Vi modtager stort set alt det vi reparerer via lastbil. Så vi bruger motorvejen dagligt og i vores branche er tid lig med penge, så motorvejen er vigtig for os, siger Lisa Hjermitslev, marketinschef hos Marineshaft.

I Hirtshals Havn er der også stor begejstring for motorvejen. Siden 2001 har havnen investeret i infrastruktur for 220 millioner kroner, udvidet med 60.000 kvadratmeter og sat den ene passagerrekord efter den anden.

- Havnen ligger geografisk meget attraktivt i forhold til fiskeri og transport og derudover må vi sige, at det at få E39 helt op til havnen - den kombination af geografi og motorvej giver et helt naturligt succeskriterie., siger Jens Kirketerp Jensen, Adm. Direktør i Hirtshals Havn.

Hos handelsforeningen supplerer de den gode histoire. Ifølge handelschefen Jens Brændgaard har Hirtshals haft kollosal vækst, huspriserne stiger, der kommer flere arbejdspladser og gang i detailhandlen.

Og successen stopper ikke her. I 2014 er der planer om yderligere udbygning. Havnen skal bygge 250.000 kvadratmeter til og det går de igang med i 2014.

Forsiden lige nu