Stor tilfredshed blandt nordjyske patienter

De nordjyske sygehuse ligger over gennemsnittet i en tilfredshedsundersøgelse Foto: TV2/Nord

Patienttilfredsheden i Nordjylland er stadig stigende ligger over gennemsnittet.

I en tilfredshedsundersøgelse har de nordjyske patienter givet deres syn på regionens sygehuse. Og resultatet er godt. 17.544 patienter har givet deres vurdering, og 97% af de ambulante og 95% af de indlagte patienter har svaret, at deres samlede indtryk er "godt" eller "virkelig godt".

Ifølge Region Nordjylland er patienterne især glade for ting som ordentlig mad og tv i venteværelserne. Til gengæld efterlyser patienterne bedre information. Derudover ønsker patienterne, at personalet skal være bedre til at håndtere sker eller er ved at ske, mener både de indlagte og ambulante patienter.

- Det er en klar tilbagemelding fra patienterne, og vi skal gøre det til et fokusområde. Selvom vi fx har forbedret vores dialogmuligheder med patienterne, kan vi gøre det endnu bedre og skal bruge tid til at forklare patienterne ordentligt, hvis noget er ved at gå galt. Vi skal blive endnu bedre til at lytte til patienten, der har oplevet en fejl, tale om hændelsen og undskylde, siger Dorthe Trabjerg, kvalitetskoordinator, Sygehus Vendsyssel.
 
De nordjyske sygehuse er netop blevet godkendt i Den Danske Kvalitetsmodel, og undersøgelsen af patienttilfredsheden hænger tæt sammen med de standarder, som sygehusene skal opfylde i kvalitetsmodellen.

Forsiden lige nu