LIGE NU:

Stor uenighed om ny skolestruktur i Hjørring

Til sommer skal en ny skolestruktur være på plads i Hjørring Kommune, men der er stor uenighed om hvilken skolemodel, der er den bedste.

Til næste skoleår skal Hjørring Kommune have en ny skolestruktur. En struktur, der skal på plads den 26. februar på et byrådsmøde i kommunen.

I Hjørring er to skolemodeller i spil, den ene skolemodel bygger på tre skoler med klassetrinene 0-6 klasse. Alle 7. til 10. klasseelever skal så samles på en stor overbygningsskole.

Den anden skolemodel som er i spil indeholder fire skoler med klassetrinene 0-9 klasse - og et 10. klassecenter. I begge forslag lukker en af Hjørrings nuværende fem byskoler. I Hjørring by befinder skolerne Holmegårdsskolen, Bagterpskolen, Lundergårdskolen, Højene Skole og Muldbjergskolen sig.

Målene med en ny model er at spare op mod 130 millioner kroner indenfor de næste fire år.

Helt ekstraordinært er alle skoler og skolebestyrelser enige om at gå imod forslaget om at samle alle elever i en overbygning. Også selvom flere politikere i Hjørring Byråd ser flest fordele ved en stor overbygning.

- Jeg mener helt klart, at den bedste model for vores elever er den med fire skoler med klassetrin op til 9. klasse. Den er bedst fagligt og socialt, siger Palle Kristensen, skoledistriksleder på Bagterpskolen i Hjørring.

Han bliver bakket op af formanden for skolebestyrelsen hos Holmegårdskolen i Hjørring, Bo Jeppesen.

- Vi skal ikke gamble med vores børn. Helhedskolen fra 0-9. klasse er den bedste skolestruktur. Overbygningsskolen er ikke dokumenteret på samme måde, lyder det fra ham.

Hjørring Byråd har modtaget 659 høringsvar om den kommende skolestruktur, og her er de 658 henvendelser bekymringer fra borgere angående modellen om en stor overbygning med 7. til 10. klasse og tre skoler med klassetrin fra 0-6. klasse.

De bekymringer tager viceborgmester og formand i børne og skoleudvalget i Hjørring Kommune, Daniel Rugholm(C) til sig.

- Vi skal nu have læst alle de høringsvar, som borgerne har indgivet. I udvalget vil vi se på begge modeller og samle det bedste fra de to, siger Daniel Rugholm og fortsætter:

- Jeg har selvfølgelig noteret mig, at mange af de høringsvar drejer sig om en af modellerne.

I Hjørring håber skolelederne bare, at politikerne tænker sig om en ekstra gang inden en beslutning tages.

- De skal tænke på vores børn, de er vores fremtid. Så jeg håber, at når vi nu skal spare så mange penge, så er fire helhedsskoler med klasser fra 0-9. klasse den bedste. Børnene vil ikke opleve så mange skift og omstillinger, som hvis en overbygningsskole bliver etableret, siger Michael Slot Pihl, Distriktsskoleleder på Holmegårdsskolen.