02:03

Se TV2/NORDs indslag fra mødet ved at klikke på play ikonet.

1 af 2

Stormøde for eternit-håndværkere

225 håndværkere vil vide om de er truet på helbredet af asbest, efter at de har arbejdet på byggepladsen ved den gamle eternitfabrik.

225 håndværkere vil vide om de er truet på helbredet af asbest, efter at de har arbejdet på byggepladsen ved den gamle eternitfabrik. Derfor mødtes de her i går med deres fagforening, 3F, læger med speciale i arbejdsmedicin, entreprenører og arbejdstilsynet for at få svar.

- Men det er spild af tid at gå til lægeundersøgelser nu, for hvis I har taget skade af asbesten, så vil I først få symptomer om mange år, sagde Øyvind Omland, overlæge og forskningsansvarlig på Arbejdsmedicinsk Klinik.

Spørgelysten var stor, og mange følte efter informationsmødet, at der ikke var kommet meget nyt frem om asbestfaren ved at arbejde omkring den gamle eternitfabrik i Aalborg.

- Der var da et par ting, man blev klogere på, men det er hårdt at acceptere, at vi ikke engang kan blive klogere ved at gå til læge for at blive undersøgt nu, siger Lau Dahl, tømrer på byggepladsen ved Eternitten.

Se TV2/NORDs indslag fra mødet ved at klikke på play ikonet øverst.