02:54

Foto: Jens Hartvig

1 af 2

Stormrådet slår fast: Nordjyder kan få erstatning for oversvømmelser

Stormrådet har eftermiddag afgjort, at oversvømmelserne var så sjældne, at man kan søge om erstatning gennem oversvømmelsesordningen.

Stormrådet har eftermiddag afgjort, at oversvømmelserne var så sjældne, at man kan søge om erstatning gennem oversvømmelsesordningen.

Det er Naturstyrelsens umiddelbare vurdering, at oversvømmelserne i Nordjylland opfylder alle betingelser for, at man kan søge om erstatning.

Naturstyrelsen skulle vurdere, om oversvømmelsen fra vandløbet har været ekstreme. Det vil sige, om det statistisk set sker sjældnere end hvert tyvende år - Stormrådet skriver nu i en pressemeddelelse, at det var tilfældet for oversvømmelserne i Nordjylland.

Det er dog vigtigt, at man først anmelder sin oversvømmelse til sit forsikringsselskab, før man henvender sig til Stormrådet.

- Det er vigtigt, at de, der er ramt af oversvømmelse, melder skaden til deres forsikringsselskab så hurtigt som muligt. Det forbedrer også vores muligheder for at sikre en hurtigt sagsbehandling, hvis det viser sig, at forsikringsselskabet ikke dækker i den enkelte sag, udtaler Stormrådets formand, Jesper Rasmussen.

Hvis du anmelder din oversvømmelse til Stormrådet, er det Naturstyrelsen, som vil undersøge den på baggrund af data fra vandløbet. Hvis dit forsikringsselskab ikke dækker, vil Stormrådet efterfølgende afgøre, om du har ret til erstatning fra oversvømmelsesordningen.

Du kan anmode om erstatning fra Stormrådet på deres hjemmeside.