Stormsurfer i kæmpebølger blev væk

Surfer forsvandt i 20 minutter i vandet, men fik reddet sig ind. Det skriver tv2nord.dk.

Stormsurfer Robert Sand trodsede naturens kræfter og satte kursen mod de gigantiske bølgerne ud for Ørhage i Klitmøller.

Det blev til en times sejlads på kanten af det mulige. Umiddelbart før solnedgang skulle Robert have sin sidste tur ud. Et godt stykke fra land skete det, der helst ikke må ske. Robert blev taget af en af stor bølge, som knækkede hans mast.

På land mistede man Robert af syne og konstaterede efter nogle minutter, at noget måtte være galt. Seks mand organiserede sig hurtigt langs kysten uden dog at kunne se Robert. Efter længere tid skyllede Robert i god behold i land ved Splittergab nord for Klitmøller, hvor han blev samlet op.

- Jeg skulle vende umiddelbart før en ret stor bølge. Jeg røg i baljen og ja, det var det sidste, jeg så til mit grej. Jeg svømmede og blev båret af strømmen omkring 3 km. Under land var der utrolig meget strøm, jeg kunne næsten ikke komme ind. Jeg kæmpede vel i 20 min, inden det lykkedes - lige tids nok til, at jeg kunne nå at hente min søn i dagplejen, siger Robert Sand til tv2nord.dk

Robert, der er tidligere professionel windsurfer, er født og opvokset i Klitmøller. Han betragter Ørhage - i surferkredse kendt som "The Reef" - som sit home-spot.