Største ordre til stalde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skiold A/S med hovedsæde i Sæby er i fuld gang med at opfylde den største ordre på staldudstyr i virksomhedens historie. Det drejer sig om alt udstyr til et staldprojekt i Kursk-regionen i Rusland sydvest for Moskva.

Skiolds største ordre på staldudstyr nogensinde omfatter alt udstyr til 140.000 smågrise og slagtesvin årligt i den samme besætning. Staldene skal huse cirka 5.800 søer, og det forventes, at der årligt vil blive produceret 140.000 slagtesvin i besætningen.

- Det er vores største ordre både omsætningsmæssigt og i antal stipladser, og det sætter nye standarder for, hvad vi kan håndtere, fortæller eksportchef Henrik Voigt, Skiold.

Ordren omfatter alt, hvad der skal bruges i en moderne svinestald af inventar, ventilation, foderanlæg, varmeanlæg, køleanlæg og vandingssystem.

Henrik Voigt fortæller, at det er en stort puslespil at få koordineret leveringen af alt udstyret, for staldene skal tages i brug løbende, og de første danske sopolte er allerede leveret.

- Hele ordren vil omfatte 130-140 lastbillæs. Udstyret bliver kørt til Fredericia, hvorfra trailerne sejles til Klaipeda i Litauen. Herfra er der to dages kørsel til staldanlægget, fortæller Henrik Voigt, der forventer, at alt er monteret i løbet af andet kvartal.

Skiolds datterselskab i Moskva står for den lokale kontakt med russerne.

- Uden den lokale forankring havde det ikke kunnet lade sig gøre. Vi har tre russere ansat, og uden dem havde det ikke været muligt at løfte denne opgave, siger Henrik Voigt.

Forsiden lige nu