Største spritrazzia nogensinde

Nordjyllands Politi foretog i dag den største spritrazzia i Vestbyen i Aalborg nogensinde. Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Nordjyllands Politi har i dag gennemført den største spritrazzia nogensinde i politikredsen. Målet er at kortlægge, hvor i regionen, der kører flest spritbilister.

Man skal ikke blæse på færdselsloven. Det fik nordjyderne at mærke til en spritrazzia i dag. Mere end 60 betjente deltog i razziaen, hvor politiet delte landsdelen op i seks områder med ti betjente i hver.

- Vi vil forsøge at afdække hvor stort problemet med spirituskørsel er i Nordjyllands politikreds, og hvor er det galt. Det er derfor vi har delt det op i områder, så vi bagefter kan gå ind og analysere på, hvor vi skal sætte ind fremover, siger vicepolitikommissær Lars Eriksen.
Razziaen blev modtaget positiv - i hvert fald blandt dem uden promiller i blodet.

- Jeg har ren samvittighed. Jeg blev snuppet for spritkørsel en gang for mange år siden, så jeg har lært lektien, fortæller Jutta Seeber, efter hun har blæst i alkometeret i Aalborg i dag.
Razziaen blev planlagt helt tilbage i december. Nordjyllands Politi har aldrig har haft så mange betjente på gaden på en gang for at tjekke spritbilister, og derfor måtte politiet lede godt i gemmerne for at skaffe alkometere.

I forbindelse med razziaen blev en motorcykelbetjent påkørt. Ifølge vagtchef Poul Badsberg slap den uheldige betjent med knubs og en skulder, der gik af led. Motorcyklen er totalskadet

Politiet har indtil videre stoppet 25 spritbilister.

Razziaen fortsætter til klokken 23 i aften.

Forsiden lige nu