Foto: TV2/Nord

Stort fald i passagerertal

Cimbers konkurs sætter stadig sit præg på Aalborg Lufthavn. De oplevede i januar endnu et fald i antallet af indenrigsrejser.

Efter Cimbers konkurs i maj er priserne på indenrigsflyvninger steget. Det har resulteret i færre rejser mellem Aalborg og København. I januar 2013 fløj næsten 10.000 færre indenrigs fra Aalborg Lufthavn i forhold til 2012.

Helt præcist rejste 70.169 indenrigs til og fra Aalborg Lufthavn i januar 2013 - det er et fald på 12,2 procent i sammenligning med samme måned sidste år. Overordnet rejste 95.874 passagere til og fra Aalborg Lufthavn - det er et fald på 4,3 procent.

Også i 2012 oplevede den nordjyske lufthavn et fald i indenrigstrafikken. Her rejste på årsplan 925.407 mellem Aalborg og København, hvilket svarer til 12,4 procent færre end i 2011. Lufthavnsdirektør Søren Svendsen peger selv på Cimbers konkurs i maj som et turbolent element for lufthavnen sidste år. Selvom SAS og Norwegian satte ekstra fly ind, mistede Aalborg Lufthavn en del passagere.

Aalborg-København er stadig Danmarks største indenrigsrute trods faldet.

Selvom Aalborg Lufthavn generelt får færre igennem terminalen, så viser både udenrigs- og chartertrafikken positive tal i januar måned. Desuden håber Søren Svendsen, stimen for indenrigsrejsende vender, da både SAS og Norwegian sænker priserne på fly til Kastrup Lufthavn.