LIGE NU:

Stort potentiale i Nationalpark Thy for Nordjysk turisme

Med åbningen af Nationalpark Thy får Nordjylland som den første landsdel en ny kraftig turismemagnet.

På fredag åbner den første af i alt fem planlagte nationalparker i Danmark, Nationalpark Thy i Nordjylland.

Og hos Danmarks nationale turismeorganisation, VisitDenmark, er man ikke i tvivl om, at det vil være til glæde for både turister, lokale og erhvervsdrivende.

- En nationalpark er et stort gode for regionen. Det er et kvalitetsstempel til den i forvejen enestående natur, som vi ved tiltrækker mange turister. Og så er det med til at styrke egnens identitet, hvilket kan have en afsmittende effekt på alt fra fødevareproduktion til de lokale turismeerhverv, fortæller Dorte Kiilerich, adm. direktør i VisitDenmark i en pressemeddelelse.

Turister vælger Danmark for naturen
Ifølge VisitDenmarks analyser, der bygger på interviews med tusindvis af turister fra hele verden, er det væsentligste motiv til et besøg i Danmark netop naturen.

Op mod 80 % af samtlige turister i Danmark siger, at den smukke danske natur var en medvirkende årsag til valget af Danmark som feriedestination.

På fredag indvier statsminister Anders Fogh Rasmussen Nationalpark Thy ved en folkefest, hvor også miljøminister Troels Lund Poulsen og Dorte Kiilerich, adm. direktør i VisitDenmark, deltager.

De fire øvrige områder, der er udpeget som nationalparker - Mols Bjerge, Skjern Å, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland - oprettes trinvist over de næste år.