Fortunaspillerne får en ny holdkammerat i form af den talentfulde midtbanespiller Sofie Junge fra Skovbakken. Foto: Arkiv

Stortalent til Fortuna

DM-sølvvinderne fra Hjørring henter midtbanespilleren Sofie Junge i Skovbakken.

Fortuna får endnu en markant forstærkning fra Skovbakken til den trup, der i august tager hul på en ny sæson i 3F Ligaen samt endnu en deltagelse i UEFA Women's Champions League.

Det er Sofie Junge, der har skrevet kontrakt med Fortuna, og som dermed følger eksemplet fra Nadia Nadim, der ligeledes skifter de blå-gule Skovbakkenfarver ud med Fortunas grønne.
Det skriver Fortuna på sin hjemmeside.

20-årige Sofie Junge er af dansk kvindefodbolds største talenter. Hun var en af de nominerede som "Årets Talent" sidste år, men måtte dog se prisen gå til klubkammeraten Pernille Harder.

Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at Sofie Junge allerede nu er en af de allerbedste midtbanespillere i 3F Ligaen. Hun fik sin debut på A-landsholdet på turen til Brasilien i december sidste år, hvor hun startede inde, da Danmark slog storfavoritterne fra Brasilien med 1-0, og hvor hun scorede sit første mål for A-landsholdet i 4-0 sejren over Chile.

Sofie Junge har spillet 47 kampe på de danske ungdomslandshold.

En skade ødelagde imidlertid forårssæsonen næsten fuldstændigt for Sofie Junge, der stort set ikke spillede for Skovbakken og derfor heller ikke på landsholdet.

Nu meldes Sofie Junge skadesfri igen, og Fortuna kan derfor forvente at få glæde af Junges mange kvaliteter.

Som spillertype er Sofie Junge en kontrollerende midtbanespiller med både defensive og offensive kvaliteter. Hun sparker godt med begge ben, header godt og er ikke mindst umådelig nærkampstærk.