Støvring Højskole får ny forstander

Den tidligere forstander bliver slags- og marketingschef.

Morten Odde, der er ansat som lærer på Støvring Højskole, er blevet konstitueret som forstander på højskolen. 46-årige Morten Odde er uddannet psykoterapeut og har ingen ledelsesmæssig erfaring.

- Morten har aftalt med sin familie, at han giver det en chance, og den vil vi gerne give ham. Så ser vi til sommer, hvordan vi står i forhold til hinanden, siger bestyrelsesformand Thorkild Bækkelund til tv2nord.dk

- Morten har valgt at træde ind som forstander uden ændringer i lønnen, så skiftet er lønneutralt for os, siger bestyrelsesformanden.

<b> Nyt job til tidligere forstander </b>
Konstitueringen kommer, fordi den tidligere forstander, Flemming Darre, er blevet salgs- og marketingschef.

Den stilling har Flemming Darre faktisk ønsket sig lige siden han blev kontaktet af Støvring Højskole, men da var der ikke økonomi til at ansætte ham i en sådan stilling. Det er der blevet nu, og det er ikke på grund af hans tid som forstander, at bestyrelsen har valgt at give ham et nyt job.

- Vi har ikke været utilfredse med ham som forstander, det vil jeg godt slå fast, men det er fordi de opgaver, der var med markedsføring og rekruttering af elever de var blevet så omfangsrige, at det var nu, vi skulle lave ændringerne, siger Thorkild Bækkelund.

Flemming Darres opgaver bliver fremover at sikre et solidt elevgrundlag på 40-45 elever, men han vil fortsætte med at undervise eleverne i det omfang, han gør nu. Flemming Darre skal fortsat være med til at tegne profilen for kurserne på højskolen.

<b> Timing ikke god </b>
Støvring Højskole skiftede profil fra idrætshøjskole til sundhedshøjskole i januar og 10. februar startede et helt nyt hold kursister. Thorkild Bækkelund erkender, at det ikke er det bedste tidspunkt at skifte forstander på.

- Jo, det er da problematisk, men vi har 40-45 elever, der skal have en daglig ledelse, og Flemming har ikke været på skolen hele tiden, siger han.

Forsiden lige nu