LIGE NU:

Støvring Højskole risikerer at miste tilskud

Undervisningsministeriet undersøger i øjeblikket, om et tilskud til Støvring Højskole på 1,5 millioner kroner er givet på lovligt grundlag. Også Sundhedshøjskolen Diget ved Skagen skal undersøges.

Brød Støvring Højskole reglerne, da man i begyndelsen af 2009 begyndte at arrangere kurser for overvægtige? Det er spørgsmålet, som Undervisningsministeriet i øjeblikket er ved at undersøge.

Undervisningskonsulent ved Undervisningsministeriet Jesper Moesbøl fortæller, at der er to punkter, som ligger til grund for undersøgelsen: Spørgsmålet om kurserne er åbne for alle, og spørgsmålet om indholdet nu også omfatter almen undervisning.

Ministeriet har modtaget et partshøringssvar fra højskolen, som indtil for nylig havde Flemming Darre som forstander. Det var i første omgang hans kurser for overvægtige, som pustede nyt liv i Støvring Højskole.

Lukning kan komme på tale
Bestyrelsesformand for Støvring Højskole Thorkild Bækkelund er ked af sagen.
-Hvis det skulle vise sig, at vi ikke har kørt efter reglerne, så mener jeg, at der er flere højskoler, som må have et problem, siger Thorkild Bækkelund til TV2/Nord.

Han vil ikke kommentere på selve indholdet af partshøringssvaret, men han frygter, at en lukning af skolen kan komme på tale, hvis Undervisningsministeriet lukker kassen for resten af 2009 og forlanger tilskuddet på 1,5 millioner kroner tilbage.

En hurtig afgørelse
Hos Undervisningsministeriet regner man med, at afgørelsen kommer i den nærmeste fremtid.
-Jeg regner med, at vi får en hurtig afgørelse. Ministeriet har nu det materiale, som er nødvendigt for at træffe en beslutning, fortæller undervisningskonsulent ved Undervisningsministeriet Jesper Moesbøl til TV2/Nord.

Flere skoler undersøges
Også Sundhedshøjskolen Diget ved Skagen er blevet bedt om at indsende materiale om kurser og indhold. Her afholdte Flemming Darre tidligere sine kurser for overvægtige, inden han kom til Støvring Højskole.