LIGE NU:

Strategier for fremtidens lokale Nordjylland på plads

Seks lokale aktionsgrupper i landdistrikterne i Nordjylland er ved at være i hus med strategier for, hvordan de vil skabe nye jobs og forbedre levevilkårene med støtte fra Fødevareministeriet.

Ildsjælene fra de seks lokale aktionsgrupper i landdistrikterne i Region Nordjylland vil satse på at gøre netop deres område godt at bo og arbejde i, så befolkningen ikke flytter væk.

Metoderne til at skabe job og liv i områderne udenfor byerne er forskellige. Det fremgår af strategierne for udvikling af landdistrikterne i Region Nordjylland, som Fødevareministeriet har modtaget

- Jeg har stor tiltro til, at der kommer meget godt ud af at slippe de lokale kræfter løs. Engagerede borgere, virksomheder og foreninger bidrager med ideer og visioner, der tager udgangspunkt i deres lokalområde. Det er en god begyndelse til at skabe liv og nye lokale arbejdspladser, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fødevareministeriet har afsat ca. 21 millioner kr. om året til de seks aktionsgrupper i Nordjylland. De skal bruges til at støtte projekter, der passer med udviklingsstrategien, og som kan give liv i området og lokale arbejdspladser.