Street art indtager Aalborgs gavle

Det store og iøjnefaldende værk 'Catching the big Fish' er netop færdiggjort og pryder nu en gavl i Aalborg. De to kunstnere bag er fra Schweiz. Det tog de to kunstnere ni dage at lave.

Værket her pryder en gavl på Helgolandsgade. Kunstnere var ekstremt hurtig og blev færdig på kun 3 dage.

1 af 2

De første gavlmalerier er allerede færdige og kan spottes rundt om i Aalborgs gader, men mange flere er på vej. Verdenskendte street art kunstnere vil nemlig i den kommende tid udsmykke de aalborgensiske gavle.

Allerede nu pryder flere store værker gavlene i Aalborg. Men der kommer mange flere endnu. I den kommende tid vil internationale street art kunstnere indtage flere gavle i Aalborg.

Det sker som et led i gavlmaleriprojektet 'Out in The Open', der er iværksat af galleri KIRK. Det blev igangsat i 2014 og indebærer allerede nu en række gavlmalerier, der kan spottes i Aalborgs bybillede. Men deer altså ikke færdige endnu, så aalborgenserne kan se frem til et større udvalg af de kunstneriske dekorationer.

Galleri KIRK står ikke bag samtlige værker i Aalborg bybillede, men de er altså ved at have en lang række værker bag sig og ligeså mange planlagt for fremtiden.

Formålet med projektet er at få kunsten ud til de mange - altså 'Out in the Open'.

- Det giver byen et energisk byrum og løfter byen. Det er kunst på et meget højt plan, siger ejeren af galleri KIRK, Lene Kirk.

For ikke at skulle lede forgæves efter de mange fine værker, vil der fra den 15. juli kunne hentes en app, 'Street Art Hunter', der kan vise vej til de forskellige udsmykkede gavle samt give noget information om værket og kunstneren bag.

Forsiden lige nu