Ni storke på en mark nær Bindslev. I dag fløj de videre. Sikkert mod syd for at finde ynglesteder i Polen eller Tyskland. Foto: Charlotte Bundgaard

Strejfende storke i Nordjylland

Ni storke set på mark ved Bindslev. Fugleekspert mener, der er tale om storke, der er fløjet for langt og nu strejfer omkring, inden de flyver sydpå.

På en mark nær Bindslev blev der onsdag aften set en flok på ni storke, som spankulerede rundt.

Storkene kan ses på optagelserne herunder:

00:25 Luk video

Og i formiddag var de ni storke stadig på marken, men ved middagstid forsvandt de.

Den nordjyske naturforfatter og fugleekspert, Søren Skov, fortæller, at der er tale om voksne storke, der er fløjet for langt, og derfor strejfer de omkring i Jylland.

- Storkene har overvintret i Afrika, og de har sikkert skulle finde ynglepladser i Polen eller Tyskland. Men måske har de ikke været knyttet til reder dernede, derfor er de fortsat op i Jylland og har for en stund slået sig ned på marken ved Bindslev, siger Søren Skov.

Han forklarer, at storkene højst sandsynligt slår et smut omkring Skagen, hvorefter de flyver sydpå til Polen eller Tyskland.

- De kunne for så vidt godt slå sig ned og yngle i Jylland, hvis ellers landet ikke var så gennempløjet og var mere storkevenligt, siger Søren Skov.

Han fortæller, at en flok på ni storke er større end normalt. Til oplysningen om, at nogle af storkene er ringmærkede, forklarer fugleeksperten, at mange steder bliver storkene ringmærkede som en slags grundforskning, så blandt andet storkenes trækruter kan klarlægges.