LIGE NU:

Strejke på Aalborg Havn koster millioner

Havnearbejdernes strejke koster fragtfirmaerne og deres kunder dyrt.

En arbejdsnedlæggelse på Aalborg Havn har siden onsdag kostet et tocifret millionbeløb. Skibene ligger stille, og firmaerne kan hverken få lastet fødevarer eller vindmøllevinger.

-Det er forfærdeligt. Alene for rederiernes vedkommende er vi i vores firmas tæt på et tab på en kvart million kroner om dagen, siger Morten Andersen, indehaver af ShipCargo på Aalborg Havn.

Hele transportkæden rammes hårdt, når ét sted står stille. Hvert minut er planlagt undervejs. Det gælder også for det skib fuldt lastet med møllevinger, som ligger i Aalborg Havn - men som skulle have været i Belgien nu.

- Her står biler og venter. Politi- og transporttilladelser og ledsagevogne er alt sammen på plads. Hvem skal nu følge dem til Frankrig? siger Morten Andersen.

De 20 havnearbejdere har nedlagt arbejdet ulovligt, fordi de ikke kan blive enige med deres arbejdsgiver, Stevedore Company, om timelønnen. Havnearbejderne er især fortørnede, fordi en anden gruppe havnearbejdere allerede har fået DERES krav igennem

-Jeg anerkender, at der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, men jeg kan da godt forstå, at de er frustrerede, når de ikke kan få samme timeløn som deres kolleger, siger Ole Nors, Næstformand i 3F Aalborg.

Ifølge ledelsen burde havnearbejderne ikke have forladt forhandlingerne

-Vi ser jo tit den her proces. Havnearbejderne tror, at de styrer havnen, men nu er det nok, og denne gang tager vi kampen, selvom der er meget på spil, siger Claus Holstein, der både er formand for Stevedore Company og direktør i Aalborg Havn.

Arbejdsretten pålagde mandag eftermiddag, at havnearbejderne skal genoptage arbejdet senest tirsdag morgen.