LIGE NU:

Strejke vil give længere ventelister

Sygeplejerskerne i Nordjylland varsler strejke, men bare en uges arbejdsnedlæggelser vil tage indtil årsskiftet at indhente, mener direktør i Region Nord, Per Christiansen.

Sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger er gået i hårdknude. Parterne er stort set enige, men et enkelt punkt, nemlig lønnen, skiller dem. Hvis ikke de får flere penge i kassen går sygeplejerskerne i strejke fra 1. april. Og det bekymrer direktør i Region Nord, Per Christiansen. For hvis sygeplejerskerne strejker i bare en uge, kan det tage helt ind til årsskiftet at indhente ventelisterne, vurderer han.

- Vi vil have vanskeligt ved det, fordi vi i forvejen kører i et meget højt gear, men selvfølgelig vil der være nogle afdelinger, hvor man kan lave ekstra aktiviteter, siger regionsdirektøren.

Men ekstra lange ventelister er blot et nødvendigt onde, mener sygeplejerskerne.

- Det koster! Det kommer til at gå ud over nogle patienter, og det er vi rigtig kede af, men vi håber på at der er forståelse for at vi skal have bedre vilkår, og vores patienter er godt klar over, at der skal ske noget, siger Kirsten Højslet, der er sygeplejerske på Aalborg Sygehus.

Strejken vil udelukkende omfatte ikke akutte patienter. I tilfælde af konflikt, vil der være et nødberedskab, der tager sig af akutte patienter.

Se mere om historien i vores udsendelse 19.30