Strid om varmeledning

HMS Naturgas mener, at det er ulovligt, når byrådet i Aalborg har besluttet at etablere en transmissionsledning og føre overskudsvarme til Tylstrup. Foto: Tv2nord.dk

Naturgasselskab vil have ændret en byrådsbeslutning om etablering af transmissionsledning.

HMN Naturgas I/S har klaget til Energiklagenævnet over en beslutning i byrådet om at etablere en transmissionsledning til Tylstrup, der skal give byen del i overskudsvarmen fra Aalborg Portland og varme fra Nordjyllandsværket.

Det skriver nordjyske.dk.

Energitilsynet skal afgøre sagen, og naturgasselskabet mener, at der er tale om en ulovlig beslutning, da naturgas erstattes med kulbaseret varme.

- Når det drejer sig om brændselsanvendelse på kraftvarmeværker, så er der visse begrænsninger med hensyn til, hvad man må anvende, siger planlægningschef i naturgasselskabet, Peter Vadstrup til Nordjyske.

Han mener, at selskabet har en god chance for at vinde sagen, men det er orsyningsrådmand Tommy Eggers (DF) uenig i.

- Hvis man kigger på regeringens nye energiforlig, så synes jeg ikke, at det er sådan. De går jo varmt ind for, at man skal udbygge fjernvarmenettet mest muligt. Samtidig har Vattenfall, der ejer Nordjyllandsværket, meldt ud, at de gradvist går over til biomasse i stedet for kul, siger Tommy Eggers.

Forsiden lige nu